Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Grzyby » 11 lut 2011, 19:48

Bartg napisał(a):hoduję i importuję

Ty jesteś hodowcą i importerem? Jeśli nie, to hoduje i importuje
:)
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17082 (109/177)
Skąd: KIELCE
Auto: Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Panda VAN 1,1 LPG '05
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Bartg » 11 lut 2011, 19:55

Good point <spoko>
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7819 (22/124)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Grzyby » 11 lut 2011, 20:03

Odnośnie pangi to faktycznie paskudztwo.
Ciekawostką jest fakt że największym światową odbiorcą pangi jest ... Polska.
Pangę sprytnie wprowadzano na rynek parę lat temu jako tańszy odpowiednik soli (ryby jakby kto miał problem) :) Niestety w smaku pandze do soli daleko ...
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17082 (109/177)
Skąd: KIELCE
Auto: Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Panda VAN 1,1 LPG '05
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Bartg » 11 lut 2011, 20:09

W markecie non stop są promocję – Panga 6-7 złotych za kilogram, więc ludzie widząc inne ryby dwa razy droższe kupuję.
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7819 (22/124)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Dawidoski » 12 lut 2011, 12:25

Bartg napisał(a):W markecie non stop są promocję – Panga 6-7 złotych za kilogram, więc ludzie widząc inne ryby dwa razy droższe kupuję.

Ja miałem za 14zł :D
A tak na poważnie to smakuje mi to ;] Nie wiem jak to się hoduje i w ogóle się tym nie przejmuje :)
Młody.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 29 mar 2008, 14:50
Posty: 861 (2/7)
Skąd: Pniewy
Auto: RX8!

Postprzez Ania_TM » 12 lut 2011, 14:10

Grzyby napisał(a):Odnośnie pangi to faktycznie paskudztwo.
Ciekawostką jest fakt że największym światową odbiorcą pangi jest ... Polska.
Pangę sprytnie wprowadzano na rynek parę lat temu jako tańszy odpowiednik soli (ryby jakby kto miał problem) :) Niestety w smaku pandze do soli daleko ...


panga mi smakowała... aż nie przeczytałam wypowiedzi Bartka <lol>
Dobre są ryby nad morzem, mniam... <serduszka>
Ania_TM
 

Postprzez Bartg » 12 lut 2011, 14:32

Tylko czasem nie czytaj, jakich metod używają, żeby taka Panga była w miarę świeża po sprowadzeniu do kraju :P
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7819 (22/124)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez gutek_wrb » 12 lut 2011, 14:46

Fakt Panga to raczej ryba "śmieciowa" lepiej już dołożyć parę zł i kupić mintaja lub dorsza. <oczy>
U mnie dziś gości ;P gulasz w sosie pomidorowo-warzywnym i ziemniaczki :]
papa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 mar 2010, 23:52
Posty: 1322 (39/23)
Skąd: WolnaRepublikaBieszczad
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez Szalotka » 13 lut 2011, 00:44

Dzisiaj było tak:
1 danie : Żurek z kielbaską
2 danie : Ziemniaki, De Volaille, sorowka z marchewki, sorowka z ogorka kwaszonego i cebulki :)

A toś dla GTB I nie tylko :D
http://hunio111.wrzuta.pl/film/1SDfsGbS ... j_mi_bigos
Szalotka
 

Postprzez Grzyby » 13 lut 2011, 13:41

Wczoraj było:
1. grochówka (u mamusi)
2. naleśniki z serem (u mamusi)
3. placek z kremem karpatka z gruszkami i galaretką (u mamusi)
4. pieczona szynka (u teściowej)
5. mielone w sosie grzybowym (u teściowej)
6. faworki (u teściowej)
7. ciasta najróżniejsze (u babci)

Poza tym, do domu wróciliśmy z mnóstwem dóbr wszelakich typu:
sok malinowy (prawdziwy), miód z pasieki dziadka, dżemy domowe, domowe ogórasy kiszone, bigos, paszteciki, naleśniki, kawałek sarniny (coś z tego wymodzę dzisiaj), zestaw placków itp.
Dobrze mieć kombiaka <lol>

A dzisiaj to nie wiem :)
Trzeba iść do kuchni żeby to ogarnąć :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17082 (109/177)
Skąd: KIELCE
Auto: Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Panda VAN 1,1 LPG '05
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez @tomek@ » 13 lut 2011, 13:59

A ja dziś miałem schabowego ze swojskiej świnki do tego ziemniaczki i kapusta zasmażana :D samo zdrowie :P a co do ryb to faktycznie panga to syf,można ją podzielić na dwa rodzaje trymowana i nietrymowana podejrzewam że w hipermarketach jest ta druga kosz zakupu takiej pangi po cenie hurtowej to coś koło 5zł było przed świętami,innym odpowiednikiem do pangi,jest lepsza w smaku (mi się tak wydaje) tilapia to też ryba hodowlana ale głownie w afryce.No ale jak dla mnie to najlepszy jest dorsz chyba jedna z lepszych ryb pod względem cena/jakość/smak :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sie 2008, 12:33
Posty: 2144 (0/5)
Skąd: 20km od Rzeszowa:)
Auto: Jest:
Mazda mx 5 2.0NC 3rd generation
Mazda 121 DB 1.3 KAT:p
Było:
Mazda 323F BA 2.0 V6 KF
Mazda Mx5 NB 10th anniversary
Mazda 323F BA 1.5 Z5
Fiat cinquecento 700+gasss:)

Postprzez bazyl wspaniały » 13 lut 2011, 14:42

Ja dzisiaj pracuję nad polendwiczkami w sosie własnym+ziemniaczki polane śmietanką+buraczki+kompocik własnej produkcji. Na deser szarlotka.
Kolacja to specjalność zakładu czyli jajecznica z cebulą i kiełbachą. Nie ma to jak zdrowe żarełko na noc hahaha

Co do ryb to faktycznie -panga to syf :| uwielbiam wszystkie ryby w każdej postaci, ale pangi staram się unikać (jednak jeśli jest to też wciągnę bez problemu :D )
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 mar 2006, 19:10
Posty: 3713 (0/2)
Skąd: stalowa wola
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535

Postprzez Tommasino » 13 lut 2011, 15:30

Nie wiem sam może jak by mi się chciało to zrobię Tagliatelle w sosie serowym z brokułami. Dla mnie osobiście włoska kuchnia najlepsza na świecie
Skrajnie Uprzedzony Kolega
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 16 sty 2011, 17:01
Posty: 1341 (4/9)
Auto: Czerwone

Postprzez Ania_TM » 13 lut 2011, 16:05

michał91 napisał(a):Nie wiem sam może jak by mi się chciało to zrobię Tagliatelle w sosie serowym z brokułami. Dla mnie osobiście włoska kuchnia najlepsza na świecie


<spoko> racja,

ja dziś lazania, ale bym zjadła gołąbka chętnie <rotfl>
Ania_TM
 

Postprzez nemi » 14 lut 2011, 11:48

Grzyby napisał(a):Odnośnie pangi to faktycznie paskudztwo.

W dodatku śmierdzi jak błoto :P. Nie wiem jak smakuje błoto, ale domyślam się, że podobnie jak panga. Nigdy tego nie kupuję – kilka lat temu ta ryba nadawała się do spożycia, ale w dzisiejszych czasach to wielkie g*** i smród.
Jak już to jem mintaja lub dorsza, a czasem łososia. Ostatnio kupiłem dorsza świeżego. Kosztował krocie, ale i smakował bajecznie.
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7476 (100/270)

Postprzez @tomek@ » 14 lut 2011, 13:55

a kup sobie trewala (tuńczyka) wędzonego wypas normalnie ja czasem to wożę to sobie podjem <diabełek>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sie 2008, 12:33
Posty: 2144 (0/5)
Skąd: 20km od Rzeszowa:)
Auto: Jest:
Mazda mx 5 2.0NC 3rd generation
Mazda 121 DB 1.3 KAT:p
Było:
Mazda 323F BA 2.0 V6 KF
Mazda Mx5 NB 10th anniversary
Mazda 323F BA 1.5 Z5
Fiat cinquecento 700+gasss:)

Postprzez @tomek@ » 14 lut 2011, 13:56

Sorryy za post pod postem coś mi się powaliło ten można usunąć :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sie 2008, 12:33
Posty: 2144 (0/5)
Skąd: 20km od Rzeszowa:)
Auto: Jest:
Mazda mx 5 2.0NC 3rd generation
Mazda 121 DB 1.3 KAT:p
Było:
Mazda 323F BA 2.0 V6 KF
Mazda Mx5 NB 10th anniversary
Mazda 323F BA 1.5 Z5
Fiat cinquecento 700+gasss:)

Postprzez Grzyby » 14 lut 2011, 14:16

Trochę inna bajka bo mówisz o rybie wędzonej :P
A tutaj zupełnie inne gatunki smakują :D

Z ryb niewędzonych to zwykle karp, dorsz, miętus, łosoś. Ostatnio próbowaliśmy dorady i też jest godna polecenia.
A wędzone to szprot (ale ciężko o naprawdę dobrego), łosoś, dorsz, pstrąg, makrela i masakrycznie drogi ostatnio węgorz.

Narobiłem sobie smaka tylko i chyba trzeba będzie dzisiaj wyjąć z zamrażarki dorsza ;P
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17082 (109/177)
Skąd: KIELCE
Auto: Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Panda VAN 1,1 LPG '05
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez @tomek@ » 14 lut 2011, 15:01

hehe no wiem wyskoczyłem z tą wędzonką jak filip z konopi,ale co tam :P
miętusa i dorady jeszcze nie próbowałem,ale do tej twojej listy mogę polecić jeszcze nototenie ;)
A z wędzonek to szprot dla mnie nie za bardzo,często wożę też ostroboka i też go mogę polecić :)

A ja dziś na obiadek miałem żurek z wiejską kiełbaską i jajeczkiem :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 6 sie 2008, 12:33
Posty: 2144 (0/5)
Skąd: 20km od Rzeszowa:)
Auto: Jest:
Mazda mx 5 2.0NC 3rd generation
Mazda 121 DB 1.3 KAT:p
Było:
Mazda 323F BA 2.0 V6 KF
Mazda Mx5 NB 10th anniversary
Mazda 323F BA 1.5 Z5
Fiat cinquecento 700+gasss:)

Postprzez Leszek » 14 lut 2011, 15:37

Ja dzisiaj mam mintaja. <ok>
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 maja 2008, 19:20
Posty: 3760 (21/55)
Skąd: Grodzisk Wlkp.
Auto: Brak

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: TheMonster i 19 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park