Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez IraZ » 11 gru 2010, 12:18

paszteciki & red borsch
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Seraf » 11 gru 2010, 12:54

les parówki w cieście fchansuskim a'la Biedronka
Obrazek
Obrazek
aka "bez sensu"
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 kwi 2009, 00:28
Posty: 3537 (2/15)
Skąd: Białystok
Auto: rower miejski :D

Postprzez Myjk » 11 gru 2010, 17:55

No w końcu się zadowoliłem dzisiaj... :D

Padlina. ;) Ta jedna papryczka przywieziona z Włoch dała zdrowo po dziąsłach :P
Obrazek

Masa ziemniaczana.
Obrazek

Testowy model placka.
Obrazek

Produkt końcowy testowego modelu, nie mogłem się powstrzymać i go użarłem prosto po zejściu z patelni. :P
Obrazek

Łoch, ledwo się ruszam teraz. Czas na basen. ;)
Pozdor Myjk
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2007, 08:01
Posty: 5843 (2/8)
Skąd: Warszawa
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Solo » 11 gru 2010, 18:06

Kartoflak :)
Pozdrawiam,
Maciek

www.tabor24.pl l maszyny i pojazdy użytkowe
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 15 maja 2004, 16:37
Posty: 824
Skąd: Kolno

Postprzez Magdalena » 11 gru 2010, 22:22

Trochę za dużo oliwy :)

Dziś pierś kurczaka w sosie grzybowym i do tego pieczone ziemniaczki.
Ruda czarownica
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 lut 2008, 00:17
Posty: 2125 (3/5)
Skąd: Z daleka
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez Agerak » 11 gru 2010, 22:44

Widze na gorze placki ziemniaczane :)
U nas wczorajsza chińszczyzna i naleśniki z nadzieniem :
-Dla narzeczonej i to be teściowej – ze szpinakowo tuńczykowym
A mua sobie dorzucil do tego żółty ser, parówke i podsmazyl :)
Palce lizac ale czwartego nie zdzierżylem czeka az browara skoncze :P
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Forumowicz
 
Od: 9 maja 2009, 17:45
Posty: 242
Skąd: Kutno
Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r

Postprzez Siw-y » 12 gru 2010, 00:31

Myjk napisał(a):Testowy model placka.
Obrazek

Trochę się zjarał był <lol>

U mnie pomidorowa z kluseczkami ;P
Obrazek
¼ – 16,851s
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2006, 13:36
Posty: 9625 (2/41)
Skąd: Warszawa
Auto: présidentiel

Postprzez Grzyby » 12 gru 2010, 00:40

Solo napisał(a):Kartoflak

Taki prawdziwy z Kolna?
Dobry pewnie :D

Ja dzisiaj miałem obiadek na wyjeździe – u mamusi kapuśniak i naleśniku z jabłkami
A na deser różne placki :)
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17082 (109/177)
Skąd: KIELCE
Auto: Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Panda VAN 1,1 LPG '05
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez IraZ » 12 gru 2010, 12:54

schab+beer
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Myjk » 12 gru 2010, 13:41

andariel napisał(a):Trochę za dużo oliwy

Idealnie było :P Oliwa nie wlewała się na niesmażoną aktualnie powierzchnię.
Eh, kobiety. ;) Moja żona też zawsze na patelni smaży, zamiast na oleju. :P

Siw-y napisał(a):Trochę się zjarał był

Nie, właśnie z boków jest idealnie złocisty, taki jak być powinien. :P W środku jest niedosmażony, ale to dlatego, że był osamotniony na patelni i z zewnątrz go mocniej podgrzewało. Jak się patelnia ofiarami zapełniła, to wszystkie równiutko złociste wyszły. :P Nie zazdrość, tylko wpadaj następnym razem. ;)
Pozdor Myjk
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2007, 08:01
Posty: 5843 (2/8)
Skąd: Warszawa
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez pishtaco » 12 gru 2010, 14:07

Kasza jęczmienna z olejem lnianym i solą <serduszka>
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 2 paź 2008, 20:08
Posty: 22
Skąd: Lublin
Auto: 323F BJ 2,0DiTD 2003 101KM

Postprzez Siw-y » 12 gru 2010, 18:06

Myjk napisał(a):Nie, właśnie z boków jest idealnie złocisty, taki jak być powinien. :P W środku jest niedosmażony, ale to dlatego, że był osamotniony na patelni i z zewnątrz go mocniej podgrzewało. Jak się patelnia ofiarami zapełniła, to wszystkie równiutko złociste wyszły. :P Nie zazdrość, tylko wpadaj następnym razem. ;)

A się tłumaczy :P
Spoko, każdy robi tak jak lubi, może faktycznie przy większej ilości temperatura się równomierniej rozkłada.
A zazdrościć lubię bo uwielbiam placki, kiedy ten następny raz? ;)


Ja dziś ponownie pomidorowa, ale zaraz idę jakiegoś schaboszczaka upolować bo słyszałem, że się smaży :D
Obrazek
¼ – 16,851s
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2006, 13:36
Posty: 9625 (2/41)
Skąd: Warszawa
Auto: présidentiel

Postprzez Myjk » 12 gru 2010, 19:55

Siw-y napisał(a):A zazdrościć lubię bo uwielbiam placki, kiedy ten następny raz?

Jak nemi zrobi padlinę. Ja placki, a dla Ciebie zostanie wierzch śmietankowy hahaha
Pozdor Myjk
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2007, 08:01
Posty: 5843 (2/8)
Skąd: Warszawa
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez nemi » 13 gru 2010, 08:52

Myjk napisał(a):Łoch, ledwo się ruszam teraz. Czas na basen. ;)

Obrazek

Myjk napisał(a):Jak nemi zrobi padlinę.

Oj to nie wiem, czy to nastąpi kiedykolwiek. Ale moja małżonka da radę z pewnością :P
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7476 (100/270)

Postprzez Szalotka » 13 gru 2010, 13:06

Dzisiaj obskocze małą porcje flaczków i na deser schabowego :) Do tego jakas surowka i bedzie <spoko>

Obrazek
Obrazek
Szalotka
 

Postprzez IraZ » 14 gru 2010, 14:37

gromaciek napisał(a):Dzisiaj obskocze małą porcje flaczków i na deser schabowego :)


...normalnie jak to zobaczyłem to aż mi kiszka się zaburczała <serduszka> z wrażenia.....
dzsiaj lajtowo : tomato soup + makaronio...a na mielone czekam
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Myjk » 14 gru 2010, 16:09

W związku z moim zmasowanym atakiem na siłownię, na najbliższy tydzień treningowy zmontowany został Tadżin z kurczaka serwowany z ryżem. Tadżin, to obsmażony, ugotowany na miękko, a następnie oskubany kurczak, uduszony następnie z rodzynkami i suszonymi śliwkami z wonią przewodnią cynamonu (uzyskanego z pałki) :P z paroma mniej istotnymi dodatkami jak np. cebula. <jem> Generalnie jest to przepis na mięso jagnięce, ale na me potrzeby został zmodyfikowany i smakuje miodowo. :P
Pozdor Myjk
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2007, 08:01
Posty: 5843 (2/8)
Skąd: Warszawa
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Erastotenes » 14 gru 2010, 16:44

Myjk potrafisz robić smaka na coś dobrego:P <serduszka>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 16 paź 2009, 21:04
Posty: 1844
Skąd: Warszawa
Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL

Postprzez Radex » 15 gru 2010, 23:31

GTB !!! <faja> <diabełek>

na obiad Bigos, na kolacje Bigos, i teraz reszte garnka wszamałem <rotfl>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez IraZ » 16 gru 2010, 12:11

Chleb ze smalcem, cebulą <płacze> i odrobinką soli niam,niam :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park

cron