Co jecie dziś na obiad ?
No w końcu się zadowoliłem dzisiaj...
Padlina. Ta jedna papryczka przywieziona z Włoch dała zdrowo po dziąsłach
Masa ziemniaczana.
Testowy model placka.
Produkt końcowy testowego modelu, nie mogłem się powstrzymać i go użarłem prosto po zejściu z patelni.
Łoch, ledwo się ruszam teraz. Czas na basen.
Padlina. Ta jedna papryczka przywieziona z Włoch dała zdrowo po dziąsłach
Masa ziemniaczana.
Testowy model placka.
Produkt końcowy testowego modelu, nie mogłem się powstrzymać i go użarłem prosto po zejściu z patelni.
Łoch, ledwo się ruszam teraz. Czas na basen.
Pozdor Myjk
Kartoflak
- Od: 15 maja 2004, 16:37
- Posty: 824
- Skąd: Kolno
Widze na gorze placki ziemniaczane
U nas wczorajsza chińszczyzna i naleśniki z nadzieniem :
-Dla narzeczonej i to be teściowej – ze szpinakowo tuńczykowym
A mua sobie dorzucil do tego żółty ser, parówke i podsmazyl
Palce lizac ale czwartego nie zdzierżylem czeka az browara skoncze
U nas wczorajsza chińszczyzna i naleśniki z nadzieniem :
-Dla narzeczonej i to be teściowej – ze szpinakowo tuńczykowym
A mua sobie dorzucil do tego żółty ser, parówke i podsmazyl
Palce lizac ale czwartego nie zdzierżylem czeka az browara skoncze
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Posty: 242
- Skąd: Kutno
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
Solo napisał(a):Kartoflak
Taki prawdziwy z Kolna?
Dobry pewnie
Ja dzisiaj miałem obiadek na wyjeździe – u mamusi kapuśniak i naleśniku z jabłkami
A na deser różne placki
andariel napisał(a):Trochę za dużo oliwy
Idealnie było Oliwa nie wlewała się na niesmażoną aktualnie powierzchnię.
Eh, kobiety. Moja żona też zawsze na patelni smaży, zamiast na oleju.
Siw-y napisał(a):Trochę się zjarał był
Nie, właśnie z boków jest idealnie złocisty, taki jak być powinien. W środku jest niedosmażony, ale to dlatego, że był osamotniony na patelni i z zewnątrz go mocniej podgrzewało. Jak się patelnia ofiarami zapełniła, to wszystkie równiutko złociste wyszły. Nie zazdrość, tylko wpadaj następnym razem.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Nie, właśnie z boków jest idealnie złocisty, taki jak być powinien. W środku jest niedosmażony, ale to dlatego, że był osamotniony na patelni i z zewnątrz go mocniej podgrzewało. Jak się patelnia ofiarami zapełniła, to wszystkie równiutko złociste wyszły. Nie zazdrość, tylko wpadaj następnym razem.
A się tłumaczy
Spoko, każdy robi tak jak lubi, może faktycznie przy większej ilości temperatura się równomierniej rozkłada.
A zazdrościć lubię bo uwielbiam placki, kiedy ten następny raz?
Ja dziś ponownie pomidorowa, ale zaraz idę jakiegoś schaboszczaka upolować bo słyszałem, że się smaży
Dzisiaj obskocze małą porcje flaczków i na deser schabowego Do tego jakas surowka i bedzie
-
Szalotka
gromaciek napisał(a):Dzisiaj obskocze małą porcje flaczków i na deser schabowego
...normalnie jak to zobaczyłem to aż mi kiszka się zaburczała z wrażenia.....
dzsiaj lajtowo : tomato soup + makaronio...a na mielone czekam
- Od: 26 paź 2010, 22:38
- Posty: 910
- Skąd: Chełm
- Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM
W związku z moim zmasowanym atakiem na siłownię, na najbliższy tydzień treningowy zmontowany został Tadżin z kurczaka serwowany z ryżem. Tadżin, to obsmażony, ugotowany na miękko, a następnie oskubany kurczak, uduszony następnie z rodzynkami i suszonymi śliwkami z wonią przewodnią cynamonu (uzyskanego z pałki) z paroma mniej istotnymi dodatkami jak np. cebula. Generalnie jest to przepis na mięso jagnięce, ale na me potrzeby został zmodyfikowany i smakuje miodowo.
Pozdor Myjk
Myjk potrafisz robić smaka na coś dobrego:P
- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Posty: 1844
- Skąd: Warszawa
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości